Voluntariat

Els problemes de salut mental són unes de les principals causes de discapacitat al món. En els casos dels trastorns mentals severs, aquesta situació empitjora. Segons dades de l’OMS, 1 de cada 8 persones al món pateix trastorn mental, incidint en el pensament, la regulació de les emocions o el comportament de les persones afectades.

Aquesta situació s’ha vist empitjorada per la crisi sanitària derivada de la covid-19, tal com han assenyalat diferents informes. Pel que fa a la nostra localitat, l’informe La Salut a Barcelona 2020, fet per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), posa de relleu l’empitjorament de la salut mental dels ciutadans. L’efecte sobre les persones que ja patien un trastorn sembla ser molt més preocupant, en base a l’experiència de les entitats del sector.

Amb el teu temps i dedicació pots ajudar a millorar la situació de les persones que pateixen trastorn mental. Concretament, pots col·laborar amb els serveis o projectes de l’entitat, brindant suport a les persones assistides: en sortides d’oci, acompanyaments, organització d’activitats, entre altres. Estem oberts a les teves propostes, interessos i disponibilitat.

Si vols col·laborar en aquesta tasca pots contactar amb cduaso@via-guasp.com o mvillagrasa@via-guasp.com o trucar al 934988031.